top of page

סדנאות מקוונות

תכני המוזיאון מונגשים לקהלים מהארץ ומחו"ל באמצעות סדנאות מקוונות חדשניות ואינטראקטיביות

לכל שאלה או התייעצות, ניתן ליצור קשר עם ירון צור, מנהל פיתוח התוכן ודיגיטציה של המוזיאון - yaronz@gfh.org.il

קולות בדממה

הפעילות שופכת אור על מבצע הצלת יהודי דנמרק, שבמהלכו הוברחו על גבי סירות דיג לשוודיה. זהו סיפור מעורר השראה המדגיש ערכים של סולידריות, אקטיביזם והומניזם. הפעילות כוללת סרט אנימציה מרגש בשם Voices in the void, המביא את עדותו של הילד בנט מלכיאור. פעילות זו פותחה בתמיכתה של שגרירות דנמרק בישראל.

בקרוב - קולות מהמגרב
יהודי צפון אפריקה במהלך השואה

הפעילות מתמקד בסיפוריהם האישיים של יהודי מרוקו, אלג'יריה, תוניסיה ולוב בתקופת השואה. באותה העת יהודים פוטרו ממשרות ציבוריות, אולצו לעבוד בעבודות כפייה וחלקם גורשו למחנות ריכוז בלוב וגרמניה. פעילות זו גם עוסקת במאבקם של יוצאי צפון אפריקה לשלב את סיפורם במסגרת הנרטיב הרחב של השואה.

ורשה היהודית
גרסה לפעילות אישית

במהלך הפעילות נצא למסע מרגש אל חייהם של צעיריה היהודים של ורשה בין שתי מלחמות עולם. נתוודע אל דמויות אמיתיות שחיו באותה העת, נעמיק באמונות ובאידיאולוגיות שלהן ובוויכוחים שסערו ברחוב היהודי, בימים האחרונים שלפני פרוץ המלחמה והשואה.

‏‏צילום מסך (72)_edited.jpg
‏‏צילום מסך (72)_edited.jpg

ורשה היהודית
גרסה לפעילות בכיתה/קבוצה

במהלך הפעילות נצא למסע מרגש אל חייהם של צעיריה היהודים של ורשה בין שתי מלחמות עולם. נתוודע אל דמויות אמיתיות שחיו באותה העת, נעמיק באמונות ובאידיאולוגיות שלהן ובוויכוחים שסערו ברחוב היהודי, בימים האחרונים שלפני פרוץ המלחמה והשואה.

0000105435_1_web.jpg

הבית על הגבעה
סיפורם של מייסדי לוחמי הגטאות

פעילות מיוחדת המתמקדת בדמויותיהם של מייסדי קיבוץ לוחמי הגטאות, ניצולי שואה שמצאו בתוכם את הכוחות לקום מתוך שבר השואה ומוראותיה, לאחר שאיבדו את משפחותיהם, ביתם ועמם. מתוך אותו השבר הם בראו יצירה משותפת של חיים וזיכרון, קיבוץ ומוזיאון. זהו סיפור ישראלי על עולים חדשים, שקבעו את ביתם בארץ הזו, במבט על ההווה והעתיד.

מעשה שהיה בכפר בסלניי

פעילות החושפת את סיפור ההצלה המופלא שהתרחש בכפר הצ'רקסי המוסלמי בסלניי, בהרי הקווקז. באוגוסט 1942 אימצו תושבי הכפר ילדים יתומים, חלקם יהודים, שנמלטו מהמצור בעיר לנינגרד, והסתירו אותם בתקופת השואה. מעשה ההסתרה וההצלה העמיד בסכנה את כלל תושבי הכפר.

שופטים 2_edited.jpg

מול תא הזכוכית - משפט אייכמן

משפטו של אדולף אייכמן החל ב-11 באפריל 1961 בירושלים. התובע היה גדעון האוזנר, היועץ המשפטי לממשלה. כתב האישום כלל 15 אישומים, ביניהם: פשעים נגד העם היהודי ופשעים נגד האנושות. לכל האישומים השיב אייכמן: 'ברוח כתב האישום - לא אשם'.

בהצהרת הפתיחה שלו אמר האוזנר: "עד היום, ובוודאי בימים הבאים, אנשים ישאלו את עצמם: 'אבל איך זה יכול לקרות?'

נצר אחרון - כדי שיהיה מי שיזכור

עם סיום מלחמת העולם השנייה, עלו לארץ צעירים וצעירות, שורדי שואה, שאיבדו את משפחותיהם. הם בחרו להתגייס לצבא הישראלי הצעיר במהלך ימי הלחימה של מלחמת העצמאות. במהלך מלחמה זו ומערכות ישראל עתידיות הם איבדו את חייהם ולא הותירו אחריהם אף אחד. הם היו הנצר האחרון של משפחותיהם... בחירתם של אותם צעירים לעלות לארץ, להאמין באדם, ליצור בית ולהקים קהילה, היא בבחינת מופת אנושי שראוי שנכיר ונוקיר - הן במישור האישי והן במישור הלאומי. זהו סמל מובהק של תרומתם וקורבנם של שורדי השואה לחברה הישראלית. במהלך פעילות זו נעמוד על המחויבות לזכור את אותם חללי הנצר האחרון, כדי שיהיה מי שיזכור.

44.png

"אני מתיא"

פעילות לבתי ספר יסודיים

הפעילות מתמקדת בספר 'המלך מתיא הראשון', שנכתב על ידי הסופר היהודי-פולני הנודע, יאנוש קורצא'ק, וממחישה כיצד ספר שנכתב לפני מאה שנה רלוונטי לחיי צעירים כיום. הסדנא מדגישה את המסר כי לילדים יש את הכוח לחולל שינוי חיובי בעולם ומזמנת את המשתתפים לבחון את מקומם בחברה ולעורר את אמונתם כי ביכולתם להשפיע, להשמיע את קולם ולהוביל, בדיוק כמו דמותו של המלך-ילד מתיא, גיבור הספר.

תמונה1.jpg
38168_edited.jpg

הקורבנות הנשכחים
שואת יהודי ברית המועצות

ביוני 1941 החל "מבצע ברברוסה" – ההתקפה היבשתית של צבא גרמניה על ברית המועצות. מבצע זה מציין גם את תחילתו של הפתרון הסופי – הרצח ההמוני של היהודים בשטחי ברית המועצות. במהלך פעילות זו נבקש לעלות את המודעות לשואת יהודי ברית המועצות, באמצעות עדויות מתוך הסרטים שיצר הבמאי בוריס מפציר.

bottom of page