תיאטרון במוזיאון
כחלק מהביקור במוזיאון, אנו משלבים מונולוגים תיאטרליים, הצגות יחיד והצגת מקור מלאה. אנו מאמינים ששילוב תיאטרון במוזיאון מעמיק את זיכרון השואה ויוצר גשר בין העבר להווה; סיפורים אישיים מומחזים מציפים את לבטיהם ובחירותיהם של אלה שחיו אז, ותורמים לחוויית למידה משמעותית.
הצגות ביד לילד
ריקוד השמחה והעצב
"אימא שלי היא אישה עצובה... אך בעצם היא לא... היא חייכנית, היא שמשית" (מתוך עדותה של לאה פריד)
ריקוד השמחה והעצב – הצגת יחיד לפי ספרה של שורדת השואה לאה פריד, שעדותה מוצגת בתערוכת 'הילד היהודי' בשואה ביד לילד. בהצגה נחשפות דרכי התמודדותה של ילדה שבשואה הוסתרה במנזר בזהות שאולה. ההצגה מעלה סוגיות בנושא זיכרון, התמודדות עם אובדן ובדידות.
פי מאה יותר טוב להיות ילד
"לו הייתי יודע אז, בכלל לא הייתי רוצה להיות גדול. פי מאה יותר טוב להיות ילד" (יאנוש קורצ'אק)
פי מאה יותר טוב להיות ילד – הצגה המתמקדת בחייו של יאנוש קורצ'אק וביצירתו מנקודות מבטם של שניים: ילד שהיה חניך בבית היתומים, וסְטֶפַניְהָ ויִלְצִ'ינסְְקָה שותפתו המרכזית של קורצ'אק בניהול בית היתומים ובעשייה החינוכית. ההצגה מועלית בחלל יאנוש קורצ'אק שבמוזיאון 'יד לילד', והתערוכות כמו קמות לתחייה דרך הסיפורים שהיא מעוררת.
אברמל'ה הילד משם
"הילד הזה, אברמל'ה, נראה כל כך רזה, כאילו שקוף לגמרי"
הצגת יחיד על פי ספרה של תמר ברגמן – 'הילד משמה', המספרת את סיפור קשיי השתלבותו של ילד שורד שואה בשם אברמל'ה, בחברת הילדים הקיבוצית בימיה הראשונים של המדינה. ההצגה מעלה סוגיות אוניברסליות של קבלת ה'אחר' בחברה וילדות בצל מלחמה.
שילוב מונולוגים תיאטרליים בהדרכה
הטי פאוטה
סיפור על הצלה
נתוודע לסיפורה המרגש של חסידת אומות עולם האטי פאוטה, במונולוג מעורר ההשראה שבו השחקנית מארחת את הקהל ב"ביתה". היא מספרת על פועלה במחתרת שבמהלך הכיבוש הנאצי בהולנד חילצה עשרות ילדים יהודים והצילה את חייהם. השחקנית נעה בין העבר להווה ומספרת על הקשיים בחילוץ הילדים והצורך למצוא עבורם בית בטוח. לבסוף המונולוג מעלה דילמות וקונפליקטים שעמדו בפני אלה שפעלו עבור אחרים תוך סיכון חייהם וחיי משפחותיהם.